+40 731 826 796
Sofis Estate

Două hoteluri din Poiana Brașov, închise de șase ani, au fost vândute la licitație

Hotelul Rina Tirol (construcție plus teren) s-a vândut cu puțin peste două milioane de euro firmei Nick Activ Total, deținută de Gheorghe Nicușor, iar hotelul Rina Vista (doar construcție), s-a vândut cu aproape 2,2 milioane de euro către firma DWG Residence Invest din județul Constanța, care este deținută de Dan și Mariana Pufleanu, potrivit Termene.ro. 

Hotelurile, clasificate la trei stele, nu mai funcționau de șase ani, iar lichidatorul a încercat în repetate rânduri vânzarea proprietăților.

“Deblocarea vânzării s-a datorat faptului că schimbarea creditorului majoritar a dus și la schimbarea strategiei în sensul promovării hotelurilor în mod distinct și nu ca un pachet de bunuri, permițând targetarea unei plaje mai mari de cumpărători, versus promovarea celor două hoteluri ca pachet de bunuri care a fost de natură să restrângă numărul persoanelor interesate datorită valorii pachetului’, spune Mihaela Bocea, Managing Partner Eurosmart.

Hotelul Rina Vista, pus în folosință în perioada 1976, reparat și reamenajat în 2008, are o capacitate de cazare de 106 camere. Hotelul Rina Tirol a pus la dispoziția turiștilor un număr de 56 de camere din care 45 în regim double cu paturi twin sau matrimoniale, patru camere single, un apartament royal și șase garsoniere, fiind deservit de o parcare proprie.

Eurosmart a fost fondată în 2011 cu scopul de a implementa proceduri complexe, pachete de reorganizări și lichidări judiciare, cu implicații juridice și economice de repoziționare, management, marketing sau de echipă. Compania are cinci filiale la nivel național și peste 40 de specialiști care gestionează un număr de 200 de dosare, cu o valoare cumulată a activelor de peste 300 de milioane de euro.


sursa: economica.net

INTRAȚI ÎN LEGĂTURĂ
CONTACT